12e Kerstfair Dokkum in Dickensstijl

Vrijdag 9 december
14:00 - 21:30
Locatie: Binnenstad Dokkum

Programma

Grote Kerk: 15.00-19.00 uur

Pieter Lanting speelt vanaf 15.00 uur bijna onafgebroken traditionele kerstmuziek op het imposant mooie orgel van de Grote Kerk. Maar liefst vier uur achter elkaar, ga d’r maar aan staan!

Grote Kerk: 17.00-21.30 uur

Een korencarrousel waarbij onderstaande koren elkaar steeds afwisselen. Het zijn inloopconcerten maar je kan ook even plaatsnemen om te genieten, te luisteren en je onder te dompelen in de kerstsfeer. De mobiel moet natuurlijk even op ‘stil’.

Sjonge Jonge
In november 2017 werd Sjonge Jonge uit Grou voor de tweede keer winnaar van de Friese Korenslag en won het koor in 2019 het Popkoor Festival in Steenwijk. Het koor is enthousiast, speels en prachtig van klank. Vandaag zingen ze voor de allereerste keer in Dokkum.

Popkoor Opus III

Een thuiswedstrijd voor dit koor uit Dokkum. Ze zijn er (bijna) altijd bij en altijd wordt er gezongen met plezier en vol overgave. Met melodieuze popmuziek op het repertoire vinden ze prima hun weg in de kerstmuziek met een popsound.

Popkoor de Westereen

Dit koor wordt begeleid door een combo en ze hebben nog nooit een Kerstfair gemist. Ook dit koor zingt graag melodieuze popmuziek en ook de kerstoptredens zijn lekker swingend en nodigen uit tot meezingen. Dit jaar voor het eerst in de Grote Kerk.

De Dijk: 20.00 uur

Groot gelegenheidskoor

Het  gelegenheidskoor wordt altijd spontaan gevormd, het is een meezingconcertje. Er is plaats voor iedereen. Oud, jong of jonger, man of vrouw, geoefende tenoren of stiekeme douchezangers. U bent allemaal nodig.

De tekst wordt ter plekke uitgedeeld door figuranten op de Dijk. De mensen stellen zich op op de kade e/o op De Dijk (voor de RABO) en een gelegenheidsdirigente houdt het koor in de maat. We zingen met elkaar vijf kerstliederen die we allemaal geleerd hebben op de basisschool. En dat zingen doen we op de mooiste locatie van Dokkum: daar waar ooit het zoute zeewater werd gescheiden van het zoete landwater.

De Markt: vanaf 16.30 uur

De Winterkoningin

Wit als sneeuw en ijskoud staat zij naast de IJsfontein op de Markt. Met haar fonkelende ijskristallen is het een echte winterkoningin die met haar lichtgevende scepter heerst over de bezoekers van de fair.

Ontmoet de Winterkoningin

Levende Kerststal

Altijd een feest voor de kinderen: ezels en schapen op het stro die je bijna aan kunt raken. En wanneer de kinderen met stralende oogjes bij de stal staan, kunnen we de ouders niet gelukkiger maken. Nu zijt wellekome bij de stal van Jozef en Maria met in de kribbe het kerstkind.

De Groene Draeck

Een handgedraaide draaimolen voorzien van lichtjes bediend door de altijd goedlachse Bert Wielstra van het Imaginarium Festival. www.imaginarium-festival.nl

DansStudio Dokkum

Opvoering Kruimeltje: 16.30 en 17.30 uur

Dan door diverse dansgroepen: 19.00 en 20.00 uur

De Musicalklas van DansStudio Dokkum startte in september met een enthousiaste groep van 20 kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. Ze voeren 2 x een stukje uit ‘Kruimeltje’ op en op de Kerstfair hebben we dus een heuse primeur!

Voedselbank

Meer dan ooit is onze financiële steun voor de Voedselbank hard nodig. Nu de energieprijzen zo gestegen zijn ‘valt er weinig van de wagen’. Bakkers bakken meer afgepast dan voorheen, supermarkten slaan meer afgepast in dan voorheen, overal wordt de tering naar de nering gezet. Een direct gevolg hiervan is dat de Voedselbank minder levensmiddelen gratis krijgt en dus moet inkopen. Ze bemannen een kraam op de Markt en wat past er nu beter bij de Kerst dan denken om die ander.

Je gift is meer dan welkom en hulp kunnen ze ook gebruiken! Sla deze kraam daarom niet over.

De Zijl: 15.00-20.45 uur

Bezoek het Kerststadhuis

Speciaal voor vandaag is het stadhuis aangekleed in kerstsferen en vrij toegankelijk voor het publiek. In de imposante trouwzaal staat een feestelijk gedekte tafel met overheerlijk banket van Bakkerij van der Bijl. De kacheltjes van Klaver Haardencentrum Friesland verspreiden een zachte vuurgloed vanuit de schouw en onder de kerstboom liggen de cadeautjes klaar om uitgepakt te worden.

Moai mei Blommen uit Oosternijkerk is verantwoordelijk voor de schitterende groene aankleding van zowel de trouwzaal als de B&W kamer. In de B&W kamer verzorgt zij korte workshops van ca. 15 minuten. Wil je thuis zelf aan de slag, dan kan het benodigde materiaal ter plekke gekocht worden.

Boterstraat

Friese Poort ROC, Dockinga en Pro Onderwijs

De Boterstraat is HET gebied van de leerlingen van deze scholen. Ooit is de kerstfair gestart met de ondernemers in de dop van de Friese Poort ROC. Tegenwoordig presenteren zij zich samen met de leerlingen van bovengenoemde scholen achter de kramen. Mini-ondernemers met een grote toekomst!

Dan weer hier, dan weer daar …

Kleine en grotere acts op diverse locatie in de binnenstad worden verzorgd door de theatertijgers oftewel de studenten van het Friesland College/acteer uit Leeuwarden. Divers en afwisselend en onverwacht. Zoek ze maar op.

 Les Arbres d’Or  NIEUW

Vanaf 18.00 uur

Op stelten van 1,50 meter bewegen zij zich voort, deze gouden boomfiguren die met hun takken tot  4,5 m reiken. We zijn ontzettend blij dat ze er bij kunnen zijn dit jaar. Maak plaats, maak plaats voor

deze kunstzinnig gestileerde boomfiguren.

 Kleintje Koper

De koperblazers van Fanfare Oranje Dokkum in een kleine setting maar met voldoende volume en altijd zuiver. De kerstliederen in koper, wij houden er van.

Kerstdweilorkest

Kan dat? Ja dat kan! De Wodkapel staat voor niets en heeft mooie arrangement gemaakt van hele bekende kerstliederen. Meezingen mag, stilzitten/stilstaan is niet te doen wanneer ze komen blazen.

Kerstkoor de Kerststerren

Dit koor heeft een meerstemmig a capella repertoire. Onder de bezielende leiding van dirigente Jildou Talman zingen ze bekende en minder bekende kerstliedjes, zoals oude Engelse carols, kerstliederen in het Nederlands, Russisch, Latijn, Frans, maar ook de Amerikaanse “kerstkrakers”.
Jildou dirigeert verderop ook het Gelegenheidskoor op de Dijk om 20.00 uur (zie programma). Let op haar bijzondere baton!

FOOD op de Kerstfair

Er is een leuke selectie gemaakt voor de bezoekers, de foodtrucks bieden flammkuchen, glühwein, pulled pork, lekkere wafels, churro’s, tosti’s of ambachtelijke patat.  Je hoeft alleen je neus maar achterna te lopen.

Kerstfair Dokkum

Volg ons op Social Media

website door Simply Present

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram